Zoeken
  • Folkert Post

Korenmolen draait met 3 molenaars

De molenaars van de Korenmolen in ´s-Gravenzande, Marga Scheffer en Cock Weerheim hebben versterking gekregen van Toby de Kok als vrijwillig molenaar. De molen zal nu op meer dagen en ook sommige avonden draaien.

Toby is al sinds zijn jongensjaren gefascineerd door molens. Hij heeft geholpen op alle Westlandse molens. Nu hij het molenaarsdiploma heeft gehaald mag hij ook zelfstandig draaien. Voorzitter Matthé Elema is blij “nu er een derde molenaar is kan iedereen in ons dorp vaker genieten van de molen in bedrijf”.

In het nieuwe jaar zullen de basisscholen weer uitgenodigd worden om de molen te bezoeken. Het is de bedoeling dat elke leerling in ’s-Gravenzande in ieder geval één keer de molen bezoekt. Dan kunnen ze met eigen ogen zien hoe de molen werkt en hoe met behulp van de wind koren kan worden gemalen om ons dagelijks brood te kunnen bakken.

De molen is open voor publiek als er wordt gedraaid.


11-11-2018

Voor inlichtingen: Folkert Post, secretaris

06 2246585840 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
OVER ONS

Dit is de website van de 's-Gravenzandse Korenmolen. Hier vind u informatie over de molen, haar geschiedenis, agenda, het bestuur en andere interessante zaken.

Privacy statement

ADRES

Naaldwijkse weg 113

2691 

's-Gravenzande

 

korenmolengravenzande@caiway.net

SUBSCRIBE FOR EMAILS

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com